غزل شماره ۲۹۲ – قسم به حشمت و جاه و جلال شاه شجاع

دیوان حافظ یک دیدگاه
  • غزل شماره ۲۹۲ از دیوان حافظ – قسم به حشمت و جاه و جلال شاه شجاع

    قسم به حشمت و جاه و جلال شاه شجاع
    که نیست با کسم از بهر مال و جاه نزاع

    شراب خانگیم بس می مغانه بیار
    حریف باده رسید ای رفیق توبه وداع

    خدای را به می‌ام شست و شوی خرقه کنید
    که من نمی‌شنوم بوی خیر از این اوضاع

    ببین که رقص کنان می‌رود به ناله چنگ
    کسی که رخصه نفرمودی استماع سماع

    به عاشقان نظری کن به شکر این نعمت
    که من غلام مطیعم تو پادشاه مطاع

    به فیض جرعه جام تو تشنه‌ایم ولی
    نمی‌کنیم دلیری نمی‌دهیم صداع

    جبین و چهره حافظ خدا جدا مکناد
    ز خاک بارگه کبریای شاه شجاع

    پخش صوتی غزل

    تعبیر فال حافظ شما:

    انسانی قانع و با مناعت طبع هستی. هرگز برای کم و زیاد مال دنیا بحث و جدل نمی کنی، اما باید تغییراتی در زندگی فعلی خود بدهید، زیرا از وضع موجود به نتیجه مطلوب خود نمی رسید. از احوال دوستان و نزدیکان جویا شو و به آنها محبت نما و حاجات خود را از خدای بزرگ بخواه که او قادر مطلق است.

    نتیجه تفال به دیوان حافظ:

    ۱- حضرت حافظ در بیت های چهارم تا ششم می فرماید:
    * نگاه کن کسی که اجازه شنیدن پایکوبی و آواز درویشان را نمی داد، اینک با فریاد چنگ به پای کوبی پرداخته است.
    * به شکرانه این نعمت که من غلام فرمانبردار تو هستم و تو پادشاه، فرمانفرمای من هستی. به عاشقان توجهی کن.
    * ما به جرعه ای از جام ساغر تو بسیار محتاجیم اما برای بدست آوردن این نیاز گستاخی نمی کنیم و دردسر نمی دهیم.
    حال خود باید نیت خود را تفسیر نمایید.
    ۲- شما با او یکرنگ و یکدل هستید ولی متاسفانه او هنوز مردد می باشد. پس بهتر است اقدام کنید و او را از تردید و نابسامانی برکنار دارید و با دادن هدیه، مراتب لطف خود را نشان دهید.
    ۳- این نیت فراز و نشیب های فراوانی دارد که به زودی مشکلات آن حل می شود و اوضاع بر وفق مراد خواهد شد. پس به یکی از مشاهد متبرکه بروید و نذر خود را ادا کنید که گشایش بسیار است.
    ۴- از زندگی نسبتاً خوبی برخوردارید اما با لجبازی و بگو مگوهای بیهوده، موجبات نارضایتی را فراهم می آورید که در دراز مدت، به صلاح شما نیست. زیرا آنها شما را خیلی دوست دارند ولی شما زمان و کارها را در هم می ریزید.
    ۵- پیشنهادی دریافت کرده اید که نیاز به تدبیر بیشتر دارد ولی در هر حال به نفع خانواده شما می باشد. اگر با فکر و دور اندیشی عملی گردد.
    ۶- اگر بیماری شما خطر دارد اولاً صدقه بدهید ثانیاً در ۶ شب متوالی سوره مبارکه احزاب آیه ۳۸ تا ۴۵ را با حضور قلب و معنی بخوانید.
    ۷- یکی از نزدیکان دچار حادثه ای شده. به او کمک کنید. در مورد مسایل آن عزیزی که دیروز با شما سخن گفت، بی تفاوت نباشید. مسافرت و خرید را توصیه می کنم. موفقیت تحصیلی و عشقی حتمی است.

    همچنین بخوانید:  غزل شماره ۲۳۸ - جهان بر ابروی عید از هلال وسمه کشید
    برای از بین بردن احساس افسردگی چه کاری انجام دهیم؟

    در افسردگی غم به لایه های عمیق زندگی شما نفوذ میکند و اختلالاتی در احساسات و رفتار شما بوجود می اورد. اگر احساس می کنید دچار افسردگی هستید حتما مشکلات خود را برای یک روانشناس متخصص شرح دهید، با کمک او مشکل را ریشه یابی کنید و برای عبور از چالش‌هایتان از مشاور راهکار بگیرید، برای ارتباط با مشاور متخصص افسردگی روی دکمه زیر کلیک کنید.

    در صورت تمایل این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
    تلگرام واتس آپ فیس بوک پیامک
    تلگرام واتس آپ فیس بوک پیامک
    برچسب ها
    اشتراک
    اطلاع از
    1 دیدگاه
    بازخورد برخط
    مشاهده تمامی دیدگاه ها
    علی
    ۱۰ بهمن ۱۴۰۱ ساعت: ۰۳:۲۹

    سلام من که خدایی جا خوردم نمیدونم از حال خرابم بود که این قدر دقیق بیان شد یا شانسی بود ولی ته دلم روشن شد. سپاس از خدا و شما سازندگان این مجموعه

    روشن
    تاریک