غزل شماره ۳۷۰ – صلاح از ما چه می‌جویی که مستان را صلا گفتیم

دیوان حافظ ۲ دیدگاه
  • غزل شماره ۳۷۰ از دیوان حافظ – صلاح از ما چه می‌جویی که مستان را صلا گفتیم

    صلاح از ما چه می‌جویی که مستان را صلا گفتیم
    به دور نرگس مستت سلامت را دعا گفتیم

    در میخانه‌ام بگشا که هیچ از خانقه نگشود
    گرت باور بود ور نه سخن این بود و ما گفتیم

    من از چشم تو ای ساقی خراب افتاده‌ام لیکن
    بلایی کز حبیب آید هزارش مرحبا گفتیم

    اگر بر من نبخشایی پشیمانی خوری آخر
    به خاطر دار این معنی که در خدمت کجا گفتیم

    قدت گفتم که شمشاد است بس خجلت به بار آورد
    که این نسبت چرا کردیم و این بهتان چرا گفتیم

    جگر چون نافه‌ام خون گشت کم زینم نمی‌باید
    جزای آن که با زلفت سخن از چین خطا گفتیم

    تو آتش گشتی ای حافظ ولی با یار درنگرفت
    ز بدعهدی گل گویی حکایت با صبا گفتیم

    پخش صوتی غزل

    تعبیر فال حافظ شما:

    راههای گوناگونی را امتحان کرده ای ولی هیچ کدام نتیجه مطلوب را بدست نیاورد و اسباب شرمندگی تو را در نزد دوستان و آشنایان فراهم کرد و این باعث رنج و عذابت شده و فکر می کنی که این تاوان اشتباهاتت است. تو تلاش خود را کرده ای اما با بدشانسی روبرو شده ای ولی هنوز فرصت هست. یکبار دیگر و این بار حساب شده وارد عمل شو که قطعا موفق خواهی شد.

    نتیجه تفال به دیوان حافظ:

    ۱- چرا به نصایح و اندرزهای خردمندانه ای که به شما داده می شود کمتر توجه دارید؟ در حالی که هیچ انسانی از پند و اندرز بی نیاز نمی باشد. اگر شما به نصایح پدر و مادر توجه می کردید، اینک در شرایط عالی تری بودید. به هر حال، هیچ وقت برگذشته افسوس مخورید. بلکه از گذشته پند بگیرید و حال را دریابید. آگاهانه و با اراده ای قوی، علاقه و سرعت عمل زندگی خود را بسازید. حتماً موفق و پیروز می شوید. بر خداوند توکل داشته باشید.
    ۲- این نیت دارای مقدماتی می باشد که هنوز اجرای آن فراهم نشده است. اطرافیان توجه خاص به شما دارند ولی شما ارزش این کار را نمی دانید. راز دل خویش را با هر کسی در میان نگذارید در حالی که باید خوددار باشید.
    ۳- حضرت حافظ در بیت های اول و دوم می فرماید:
    * پارسایی و زهد از ما میخواهید در حالی که میگساران را به باده نوشی خواندیم. با دیدن چشم مست تو، با عافیت بدرود گفتیم و از سلامت و ایمنی چشم پوشیدیم.
    * در میکده رندان، پاکباز را به روی من باز کن که از خانقاه صوفی و تصوف چیزی به دست نمی آید و مشکلی حل نمی شود. چه باور کنی و چه منکر شوی، مطلب همین است که گفتم.
    حال خود باید نیت خود را تفسیر نمایید.
    ۴- باید بگویم که حواس پنجگانه حواس مادی انسان هاست اما حس معنوی مومنان، دریایی بیکرانه ای است که تفسیر عشق می باشد. نگران بیمار خود نباشید. خرید و فروش را توصیه می کنم. تغییر شغل فعلاً صلاح نمی باشد چون تغییرات اساسی در بین است.
    ۵- از طریق موبایل و اینترنت تبادل افکار و عقیده وجود دارد ولی مراقب نقش زیر بنایی کار باشید. با اینترنت می توان پول بدست آورد ولی کمتر می توان عشق را کسب کرد.

    همچنین بخوانید:  غزل شماره ۳۷۳ - خیز تا خرقه صوفی به خرابات بریم
    برای از بین بردن احساس افسردگی چه کاری انجام دهیم؟

    در افسردگی غم به لایه های عمیق زندگی شما نفوذ میکند و اختلالاتی در احساسات و رفتار شما بوجود می اورد. اگر احساس می کنید دچار افسردگی هستید حتما مشکلات خود را برای یک روانشناس متخصص شرح دهید، با کمک او مشکل را ریشه یابی کنید و برای عبور از چالش‌هایتان از مشاور راهکار بگیرید، برای ارتباط با مشاور متخصص افسردگی روی دکمه زیر کلیک کنید.

    در صورت تمایل این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
    تلگرام واتس آپ فیس بوک پیامک
    تلگرام واتس آپ فیس بوک پیامک
    برچسب ها
    اشتراک
    اطلاع از
    2 دیدگاه
    بازخورد برخط
    مشاهده تمامی دیدگاه ها
    آمین
    ۱۱ فروردین ۱۴۰۲ ساعت: ۱۴:۴۵

    شما را به حضرت عباس قسم دعام کنید، بخدا خانوادگی کم آوردیم.

    ناشناس
    ۳ فروردین ۱۴۰۲ ساعت: ۱۲:۰۵

    عالی بود

    روشن
    تاریک